Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport

2012.10.06 08:00
Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlat
 
  2012. október 6-án, szombaton 8:00 órai kezdettel kerül sor az Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatára Körmenden.

 
 
Az Őrség Mentőcsoport önkéntes szervezetekből és a megyei igazgatóság hivatásos állományából álló szervezet, területi rendeltetésű, komplex árvízi védekezésre létrejött polgári védelmi szervezet. Társadalmi szervezetekből, egyesületekből, illetve speciális esetekben felkért szakértőkből tevődik össze.
A mentőcsoport Vas Megye védelmére, valamint a régió megsegítésére megalakuló, civil alapon szerveződött, és képes a megye veszélyeztetettségéből – elsősorban árvízi valamint rendkívüli időjárási veszélyhelyzetekből – adódó helyzetek során jelentkező vízkár-elhárítási feladatok ellátására.
 
Ennek szem előtt tartásával – a Rába folyó közelsége miatt – Körmenden, mesterségesen kialakított kárhelyszínen kerül sor a mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatának levezetésére október 6-án, szombaton.
 
A foglalkozás reggel 8 órakor elméleti oktatással indul. Ennek keretein belül munkavédelmi és balesetvédelmi szabályokról kapnak tájékoztatást, majd a gyakorlati helyszínen védekezési módszerekkel és eszközökkel ismerkedek meg a szervezet tagjai.
Ezt követően a gyakorlat vezetője ismerteti a beállított helyzetet, meghatározza a feladatokat, és következhet a végrehajtás.