2013-07-13.-án tűzoltó egyesületünk sikeres minősítő vizsgát tett, melynek köszönhetően önállóan is beavatkozhat szükség esetén. Tűzoltóink a szokásos gyakorlás mellett különösen nagy hangsúlyt fektettek a minősítő vizsgára való felkészülésre, melynek köszönhetően, illetve eddigi tapasztalataikra támaszkodva, zökkenőmentesen vették a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által vezényelt, lebonyolított vizsga nehézségeit. Feladataink között volt egy füsttel telített helyiségben rekedt személy felkutatása védősugár fedezete mellett,  valamint egy kigyulladt személygépjármű oltása.

A facebook oldalunkon lévő videókon jól látható, hogy a vizsgán résztvevő tűzoltóink milyen higgadtsággal és rutinnal vették az akadályt, mely önmagában is jól bizonyítja csapatunk rátermettségét, szaktudását.

-Külön örömünkre szolgált, hogy a minősítő vizsgán, rajtunk kívül résztvevő öt másik Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai hasonlóan hozzánk, könnyen vették a vizsga megpróbáltatásait és szintén eredményesen szerepeltek, így velünk együtt, Ők is „MEGFELELT" minősítést kaptak. Ezen ÖTE-k tagjai közül sokan barátaink, ismerőseink és sokukkal együtt küzdöttünk a 2013.-as Dunai árvízzel az  Őrség-Goričko-Raab Mentőcsoport  berkeiben.

Gratulálunk:

Őriszentpéter, Kondorfa, Ivánc, Vaskeresztes, Narda települések Önkéntes Tűzoltó Egyesületeinek!

 

Bővebb információ: itt